Bingo Spelen

bingo-newsDat online bingo spelen een hele leuke bezigheid is hoeven wij je waarschijnlijk niet uit te leggen maar misschien heb je wel een aantal vragen met betrekking op het online bingo spel. Hoewel het bingo principe in de meeste gevallen al vanaf klein af aan er spelenderwijs wordt ingeprent kan het zijn dat er toch een hoop mensen zijn die niet goed meer weten hoe bingo nu eigenlijk gespeeld wordt. Daarnaast is het altijd fijn om even op je gemak de spelregels van bingo terug te kunnen lezen voor het geval dat je wel vragen hebt die betrekking hebben op bingo of online bingo. Zoals je vast op deze site hebt kunnen lezen zijn de bingo spelregels bij beide varianten precies hetzelfde. Of je nu normaal bingo speelt of online bingo, de basis spelregels zijn exact hetzelfde en zullen weinig tot niet van elkaar afwijken. Op de speciale online bingo pagina hebben wij precies beschreven waar je op moet letten tijdens het bingo spelen. Bij online bingo spelen moet je net zo goed opletten als bij een bingo kantine maar mocht je iets over het hoofd zien dan corrigeert de bingo computer het toch voor je. Deze bingo computer houdt tijdens het bingo spelen namelijk alle nummers bij die getrokken zijn. Hierdoor is online bingo spelen wel een stukje makkelijker dan normaal bingo spelen. Toch hopen wij dat onderstaande uitleg voldoende is om je geheugen in ieder geval dusdanig op te frissen dat je het bingo spel weer weet te herinneren. Bingo spelen is voor veel mensen een vorm van ontspanning maar ook zeker een vorm van vermaak en deze twee gaan dan ook prima samen. De gezelligheid van bingo spelen onder het genot van een hapje en een drankje is voor velen een goede reden om de deur uit te gaan. Online bingo spelen wordt door de iets jongere generatie gedaan die deze gezelligheid exact hetzelfde ervaren als in een bingo zaal. Daarnaast kiezen jongeren toch bewust voor de bingo bonussen en deze krijg je niet in een bingo zaal.

Hoe speel je Bingo?

Online Bingo UnibetHet is niet voor niets dat kleine kinderen op school al de basis van het bingo spelen wordt bijgebracht. Het is een erg leuk spelletje en je kunt er in de meeste gevallen nog iets mee winnen ook. Maar hoe moet je bingo spelen? En waar moet ik op letten tijdens het online bingo spelen? Op al deze vragen geven wij je het antwoord in de onderstaande uitleg van de online bingo spelregels. Voor het spelen van bingo heb je online bingokaarten nodig. Deze online bingo kaarten kunnen spelers aanschaffen wanneer zij zich aanmelden om deel te nemen aan een nieuw online bingo toernooi. De bingo kaarten bestaan uit een groot vak dat onderverdeeld is in 25 kleine vakjes. Op elk vakje staat een nummer want met bingo worden er met de getallen 1 t/m 75 gespeeld en dit noemt men 75 bal bingo. Er zijn ook online bingo varianten waar met de nummers 1 t/m 90 wordt gespeeld, dit noemt men ook wel 90 bal bingo. De gehele bingo kaart bevat dus een groot veld van 5×5=25 vakjes met een eigen uniek nummer in ieder vakje. Boven elk vakje staat een letter en deze vormen samen het woord BINGO. Hoewel het gehele vak van de online bingo kaart uit 25 vakjes bestaat wordt er maar met 24 vakjes ook daadwerkelijk gespeeld want het middelste vakje is altijd leeg. Meestal staat er in dit vakje een bingo logo of iets dergelijks. Er zijn dus in totaal vijf kolommen en iedere kolom vertegenwoordigd haar eigen nummers. Hieronder staat een duidelijk overzicht van de kolommen van de bingo kaart en hier staan tevens de cijferreeksen bij vermeld.

Kolom 1 (Kolom B)bestaat uit 5 getallen uit de cijferreeks 1 t/m15.
Kolom 2 (Kolom I)bestaat uit 5 getallen uit de cijferreeks 16 t/m30.
Kolom 3 (Kolom N)bestaat uit 4 getallen uit de cijferreeks 31 t/m 45 (het middelste vakje is leeg)
Kolom 4 (Kolom G)bestaat uit 5 getallen uit de cijferreeks 46 t/m 60.
Kolom 1 (Kolom O)bestaat uit 5 getallen uit de cijferreeks 61 t/m 75.

Gezellig Online Bingo SpelenWanneer de online bingo room gevuld is met spelers zal het bingo spel van start gaan. Men ziet de digitale bingo ballenbak rond draaien en je ziet dat er telkens ballen met de verschillende nummers via een koker in de ballenbak uit rollen. Alle bingo getallen worden stuk voor stuk vernoemd net zoals in een bingo zaal het geval is. De online bingo computer registreert automatisch alle getrokken nummers en je hoeft dit dus ook zelf niet bij te houden zoals dat in een bingo hal wel het geval is. Je zult dan ook zien dat elk nummer dat getrokken is op je kaart automatisch wordt omcirkelt. Zo wordt online bingo spelen wel heel erg makkelijk! Bingo spelen doe je uiteraard voor de prijzen en je kan bij online bingo op twee verschillende manieren bingo prijzen winnen. Let hierbij op dat de prijzen natuurlijk wel van verschillende factoren afhangen. Een factor is natuurlijk hoeveel mensen in de room bingo spelen en het aantal bingo kaarten die verkocht zijn. Een percentage van 30% wordt gereserveerd voor de pattern, dus wanneer een bingo speler een horizontale rij vol heeft en de rest van het geld wordt beschikbaar gesteld voor de bingo jackpot die wordt gewonnen wanneer een speler een volle bingo kaart heeft. Het spreekt voor zich dat bij bingo spelen het de bedoeling is dat de online bingo kaart met zo min mogelijk beurten vol moet raken. Een goede tip hierbij is dat ervaren spelers online bingo spelen met meerdere online bingo kaarten waardoor zij de kans op het winnen van een bingo prijs aanzienlijk vergroten. Men verkoopt al online bingo kaarten vanaf 1 eurocent maar ook van bijvoorbeeld 5 euro. Mocht je dus met 6 online bingo kaarten tegelijk spelen die €5 euro kosten, moet je hiervoor dus €30,- euro betalen. Dit lijkt veel geld maar je dingt wel mee naar een prijzen pot die meestal duizenden euro’s bevatten.