Alvorens bingo online te spelen is het van belang dat je als speler op de hoogte bent van de spelregels die gekoppeld zijn aan online bingo. Op deze pagina zetten we kort de regels uiteen en laten we onze bezoekers kennis maken met de basis spelregels van bingo. Meer dan deze eenvoudige regels heb je niet nodig om online bingo te kunnen spelen

Bingo speel je samen

De eerste en belangrijkste regel en punt waar vaak misvertanden over bestaan is het feit dat je bingo nooit alleen speelt. Online bingo is een spel waaraan meerdere deelnemers deelnemen en wanneer je alleen speelt tegen een computer dan speel je geen bingo maar dan spreken we over Keno.Nu dit misvertand uit de weg is geruimd kunnen we aan de regels beginnen.

Soorten bingo

Er zijn in Europa 2 verschillende soorten bingo, namelijk de 75-ballen bingo en de variant met 90 ballen. De 75-ballen bingo is het meest gespeelde spel in Europa en wordt voornamelijk in Nederland gespeeld. Een bingo kaart bestaat uit 5 verticale en 5 horizontale rijen die van link naar rechts het woord BINGO vormen. Op deze kaart staan willekeurig een aantal nummers gedrukt die volgens een bepaald patroon of middels een volle kaart een bepaalde prijs winnen. De nummers worden niet op volgorde afgedrukt dus er is een enrome verschiedenheid aan numercombinaties.

Bingo kaarten kopen

Je kunt bingkaarten kopen op de verschillende IDeal bingo site varieerend van 2 cent per kaart tot 50 cent per kaart. Na het aanmaken van een echt geld account kun je binnen enkele seconden en voor elk nieuw spel bingokaarten aanschaffen. De hoeveelheid startende bingo spellen is afhankelijk van de bingo site en varieert van iedere minuut tot ieder paar minuten tot soms wel 10 minuten.

Het winnen van Bingo

Na de start van het spel worden de bingo ballen getrokken en vallen willekeurig in een snel tempo. De bingo site zal automatisch van je bingokaart de nummers die overenkomen met je bingokaart voor je afstrepen en je hoeft dus niet handmatig de nummers bij te houden. Pijzen vallen bij bingo op een vooraf aangekondigd patroon en dit kan 1 enkele rij zijn, 3 rijen of misschien wel een kruis over de bingokaart. Deze prijs is vooraf vastgesteld en zodra jij als eerste dit patroon bereikt dat wordt de prijs automatisch toegevoegd aan je account. De “bingo” ofwel een volle kaart werkt op dezelfde manier. Wanneer jij als eerste de volledig bingokaart vol hebt dan win je de prijs die vooraf is vastgesteld. De hoogte van d bingoprijs is afhankelijk van het aantal deelnemers aan de bingo ronde en hoe meer deelnemer hoe meer geld er in de pot zit.

Bingo Jackpot

Naast de bingo is er bij iedere bingoroom een jackpot gekoppeld aan het bingo spel. Deze jackpot is gekoppeld aan een bepaalde bingokamer en loopt bij ieder spel op doordat er een klein gedeelte van de inzet aan de jackpot wordt toegevoegd. Deze jackpot wordt uitgekeerd bij een “snelle bingo” wat niets meer en niets minder betekend dat wanneer je een bingo (volle kaart) haalt binnen een beperkt aantal (en vooraf vastgesteld) ballen dan win je de jackpot. Bingo jackpotten kunnen oplopen tot enkele duizenden tot tienduizenden euro’s.