Bingo spelers steeds jonger

April 29, 2009

Wie denkt dat bingo alleen door oma’s en opa’s gespeeld wordt in het bejaardentehuis heeft het helemaal mis. De laatste jaren worden de spelers van bingo steeds jonger. Niet dat er nu duizenden dertigers de hele dag bij oma in de recreatiezaal van het bejaardentehuis hangen om mee te spelen. Maar het is wel zo dat dankzij het grote aanbod van online bingo aanbieders de jeugd het spel steeds meer weet te vinden. Een onderzoek heeft aangetoond dat de leeftijd van de gemiddelde bingo speler gedaald is van 52 jaar naar eind dertig. Een stevige daling dus die laat zien dat bingo allang geen stoffig spel meer is voor bejaarden. 

Dankzij het internet heeft het spel een echte metamorfose ondergaan. Wie nu een online bingo room bezoekt staat versteld van de vele mogelijkheden die online bingo biedt. Hoewel het spel in de kern nog hetzelfde is, is de spelomgeving vaak net zo flitsend als bij andere spellen zoals online poker. Ook kunnen spelers met elkaar chatten.

De populariteit van online bingo is ook gestegen door zaken als het rookverbod in veel casino’s. Mensen spelen nu net zo graag een spelletje thuis achter de computer waar zij wel een sigaretje erbij kunnen roken. Dankzij de enorme verjonging van het bingo publiek zullen de aanbieders van online bingo de komende jaren zich nog meer op deze doelgroep gaan richten. De kans is dus groot dat de online bingo rooms nog mooier en hipper worden.