Overheid zet bingo zalen steeds meer onder druk

July 24, 2010

Het ziet er naar uit dat de bingo zalen in Nederland de komende jaren nog meer onder druk komen te staan door de Nederlandse overheid. Met name de wetgeving bijzondere wetten zal worden aangescherpt omdat men vermoed dat er op grote schaal geld wordt witgewassen dat afkomstig is van criminele activiteiten. De ambtenaren van bijzondere wetten die op dit moment de controles uitoefenen op alle bingo zalen in het land zullen strenger gaan kijken naar het prijzengeld dat wordt verloot met de bingo spellen. Reden voor deze verscherping is omdat er in Den Haag en Rotterdam bij enkele bingo zalen gesjoemeld zou worden met de omzetten en de prijzen die de organisatoren beschikbaar stellen aan het publiek.

Natuurlijk zullen deze maatregelen ook hun sporen nalaten bij bingo zalen die zich niet schuldig maken aan deze overtredingen. Ook het publiek ontgaat deze spanningen niet en kiest daarom steeds vaker voor de online variant van het bingo spel. Online bingo wordt steeds toegankelijker voor oudere mensen omdat men tegenwoordig gelukkig in de ouderen blijven investeren op het gebied van computer cursussen. Zo kunnen ook de ouderen een graantje meepikken van de voordelen van de technologie die nu van toepassing is. Natuurlijk zijn deze ontwikkelingen goed voor de online bingo branche omdat steeds meer mensen hierdoor online bingo gaan spelen in plaats van een bezoek te brengen aan hun oude vertrouwde bingo zaal.

Ze zijn niet langer meer afhankelijk van vervoer en kunnen tegen veel goedkopere tarieven online bingo kaarten kopen. Daarnaast is deze toestroom van nieuwe online bingo spelers ook in het voordeel van de spelers zelf aangezien de bingo jackpots die men met online bingo kan winnen enorm zullen groeien. Natuurlijk zal het bingo spel in de zalen niet zo snel aan banden gelegd worden maar de riemen worden bij de bingo organisaties wel aangetrokken. Zoals in veel gevallen verpesten enkele bingo zalen het voor de nette organisaties en dat is erg jammer.

Mocht jouw favoriete bingo zaal de deuren moeten sluiten dan weet je in ieder geval dat je van harte welkom bent bij één van onze online bingo sites. Een leuke online bingo site is BeaBingo. Deze site geeft een compleet aanbod van allerlei leuke bingo spelletjes en bingo prijzen.