Zweden behoud monopolie op online bingo

December 30, 2008

De Zweedse advies commissie voor kansspelen heeft afgelopen week aan de Zweedse overheid geadviseerd dat de overhied het huidige nationale kansspel beleid moet blijven handhaven en als enige legale aanbieder Zweedse burgers moet voorzien van online poker, online loterijen en online bingo.

Het advies gaat compleet in tegen het Europeese verdrag waarbij vrijheid van handel, goederen en diensten binnen de EU vrijgesteld zijn. Het advies komt zelfs na een aantal klachten van het gerechtshof van Europa welke al meerdere keren te kennen heeft gegeven dat de online bingo markt in Zweden opgesteld zou moeten worden voor andere aanbieders uit andere lidstaten van de EU.

Met het advies voelt de Zweedse overheid zich gesterkt om het huidige kansspel beleid te handhaven en geen verdere concurrentie te dulden in de Zweedse online gokwereld en alle inkomsten direct in de staatskas te laten vloeien.

In Nederland is sprake van een soortgelijke situatie. In Nederland wil de regering en het college van toezicht op de kansspelen koste wat kost voorkomen dat de Nederlandse markt wordt opgesteld voor andere aanbieder dan aanbieder welke door de overheid zijn aangesteld of eigendom van de overheid zijn.

Gestrekt door de Europeese wetgeving richten een aantal buitenlandse partijen zich op de Nederlandse bingo markt en kan er gelukkig via deze website volledig legaal en veilig online bingo gespeeld worden.