Bingo aanbieders gaan online samenwerken

June 29, 2009

De aanbieders van bingo in het Verenigd Koninkrijk gaan meer en meer samenwerken om samen de online markt te bestormen. Online bingo aanbieders zoals Gala Bingo en Mecca Bingo zijn op dit moment de grootste aanbieders maar er is nog veel marktaandeel dat veroverd kan worden.
Kleinere online aanbieders zoals Buckingham Bingo en Carlton Bingo groeien gestaag. 

De bingo aanbieders verwachten dat zij zeker marktaandeel kunnen veroveren van de online bingo sector als zij zich maar verenigen. De verschillende aanbieders gaan hiervoor samenwerken met de National Bingo organisatie. Het plan is om de verschillende websites van de bingo aanbieders te combineren zodat er direct één groot netwerk ontstaat.

De bingo aanbieders nemen deze stap nu is aangetoond dat de echte bingo hallen en de virtuele bingo hallen elkaar niet bijten. Eerst dacht iedereen dat consumenten of online of in een echte bingohal spelen. Dit blijkt niet het geval. De twee sectoren vullen elkaar juist aan. Voor de bingo aanbieders is het dus alleen maar goed voor de inkomsten door zich ook op online bingo te gaan storten. Voor de online bingo rooms zal het lastiger worden om ook echte bingohallen te bouwen. De aanbieders van het ´echte´ bingo lijken dus in het voordeel.

De bingo aanbieders hopen online spelers ook naar de bingohal te lokken door allerlei promoties en bonussen aan te bieden. Een slimme zet waarmee zij hun klanten ook echt aan zich binden. De kans dat zij hun marktaandeel gaan veroveren is dan ook waarschijnlijk heel groot.