Flinke groei in online bingo verwacht

August 20, 2009

ine bingo is min of meer de jongste loot aan de brede stam van online kansspelen. Het spel is van oudsher populair op de camping, in buurthuizen en verzorgingshuizen. In Engeland kun je in elke plaats van enige betekenis wel een of meerdere bingohallen vinden, wellicht duizenden in totaal. Deze bingohallen hebben het niet gemakkelijk. Dit is uitstekend beschreven in een artikel “Bookmakers doen het prima in de UK, bingohallen vallen om” op onze partnersite onlinecasino.nl.

Zoals in dit artikel al gesteld vormt het online bingo een bedreiging voor de bestaande bingohallen. Dat is nu voor een deel ook bevestigd door het Britse onderzoeksbureau H2 Gambling Capital. Zij kregen inzage in de cijfers van William Hill, 888 Holdings en PartyGaming, dat een vaste klant is van het in Manchester gevestigd bureau. De online gaming activiteiten van deze bedrijven zitten sowieso in de lift, maar hun Europese bingosites springen er echt uit. In 2009 wordt een groei aan omzet verwacht van 20% en voorspeld wordt een omzet van 1,6 miljard dollar in 2010. Deze cijfers geven meteen aan hoe imposant de hele online gaming bedrijfstak is geworden in Europa. H2 noemt als één van de belangrijkste factoren het feit dat de recessie op deze tak van sport nog geen grip heeft gekregen, vanwege de betrekkelijke nieuwigheid ervan op het internet. H2 directeur Simon Holliday vertelde aan het nieuwsagentschap Bloomberg dat “online bingo de minst volwassen online gambling activiteit is, maar dat het gelijk ook een van de charmes ervan is.” Een tweede factor van betekenis is inderdaad de afroming van inkomsten in de traditionele bingohallen ten faveure van het online bingo spelen. Natuurlijk is het succes ook een gevolg van flinke promotieactiviteiten van de verschillende aanbieders. De behoefte om bingo te spelen zit veel mensen klaarblijkelijk in het bloed. Wie in zijn marketingprogramma aan die behoefte weet te appelleren scoort blijkmaar makkelijk.

Het verwachte omzetcijfer van 1,6 miljard dollar wordt genoemd voor alle bingo aanbieders samen, waarbij een aantal aanbieders ook andere spellen, zoals backgammon daarbij rekenen. William Hill bevestigt dat in 2009 al € 250 miljoen omzet in bingo en backgammon wordt verwacht, met een verwachte groei van nog eens 50% in 2010. 888 Holdings is een stuk kleiner, komt in 2009 uit op € 40 miljoen aan bingo omzet alleen en verwacht ‘ op termijn’ naar 100 miljoen te groeien. Ook Ladbroke geeft aan een forse groei van 30% te noteren in online bingo. Meerdere aanbieders noemen ook de groei van het online bingo in landen als Spanje en Italië.

Bron: o.a. Bloomberg.com
Artikel: Bookmakers Bank on $1.6 Billion Internet Bingo Sales