Wie speelt er online bingo?

November 17, 2021

Bingo wordt op het internet al lang gezien als een activiteit die door vrouwen wordt gedomineerd, maar klopt dit beeld wel? Ed Hawkins onderzoekt de situatie.

Net als koffie-ochtenden en een ongelooflijk vermogen om altijd correct te zijn, is bingo bijna volledig een vrouwelijke bezigheid. In tegenstelling tot sportweddenschappen, waarin mannen domineren, wordt bingo gedomineerd door vrouwen.

Het is een segment van een markt die gericht is op en gedomineerd wordt door mannen. Volgens de Gambling Prevalence Survey van 2010 gokken mannen vaker dan vrouwen, en zijn zij slechts bij twee activiteiten in de minderheid: Bingo en krasloten.

En weten we niet allemaal waarom? Door de sociale kant van Bingo, is het een spel geweest dat alleen voor vrouwen was bestemd. Vrouwen zouden massaal naar bingozalen in de hoogdagen van weleer, hebben een rook, een drankje, en een praatje, en spelen een paar lijnen. De chatfunctie is nog steeds beschikbaar online, wat aangeeft dat vrouwen nog steeds domineren.

Maar wacht eens even. Is dat niet een oud cliche? Is dit een overblijfsel uit het verleden? In de branche doen geruchten de ronde dat de ‘women only’-demografie niet accuraat is. Is het waar dat er meer mannen spelen dan men denkt?

Matteo Monteverdi en Simon Jones zijn twee mannen die dit geloven. Jones vernieuwde en herlanceerde WhichBingo, het eerste gespecialiseerde portaal dat werd opgericht om de Britse online bingosector te bedienen. Tegelijkertijd is Monteverdi de hogere ondervoorzitter van wereldwijde product marketing voor leverancier IGT.

“Als het gaat om online bingo spelers, is er een ongelijkheid in aantallen mannen en vrouwen – maar het is niet zo eenzijdig als veel mensen geloven,” Monteverdi legt uit. “Ongeveer 35 procent van de bevolking is man, terwijl 65 procent vrouw is.” De aantallen kunnen echter verschillen per operator. Sommige bedrijven en producten, bijvoorbeeld, zijn bijna volledig op de markt gebracht aan vrouwen, terwijl anderen zijn meer gender-neutraal en een beroep op een meer diverse klantenbasis.

“Mannelijke bingospelers bestaan op dezelfde manier als vrouwelijke sportweddenschappenmakers en pokerspelers. Aangezien het aantal online bingospelers in een decennium 60 keer is toegenomen, moeten er alleen al in het Verenigd Koninkrijk miljoenen regelmatige gamers zijn.

Maar, zoals hij uitlegt, is dat niet het hele plaatje. Volgens een onderzoek dat dit jaar door Jones’s WhichBingo is uitgevoerd, zijn de mannelijke en vrouwelijke gamers verdeeld in 85 procent vrouwelijke en 15 procent mannelijke gamers. In elk onderzoek dat zij in de afgelopen vijf jaar hebben gedaan, lag de verdeling rond dit getal.

“Volgens recente demografische gegevens verstrekt door onze Google Analytics, zijn de werkelijke bezoekers van de WhichBingo website meer 60 procent vrouwelijk en 40 procent mannelijk.”

“Het is ook vermeldenswaard dat de geslachtsverhouding tussen mannelijke en vrouwelijke bingospelers varieert, afhankelijk van welk bingomerk je het vraagt. In de man-vrouw verhouding, zult u merken een aantal opmerkelijke variaties. dus, bijvoorbeeld, een genderneutrale merk als Tombola zal hebben meer mannelijke spelers dan 888ladies, die is allemaal roze en gericht op vrouwen.”

Jones wijst erop dat het stereotype niet “100% waar” is, maar hij voegt eraan toe dat een grote verandering nog jaren op zich kan laten wachten als gevolg van reclame die bijna volledig op vrouwen is gericht.

“Al deze roze websites en tv-commercials met vrouwen schreeuwen bingo op hun laptops terwijl hun mannen op het werk zijn niet van plan om iemands mening over wie online bingo is voor te veranderen.” Ook, bingo-gesponsorde overdag TV-programma’s zoals Loose Women en Home and Away hebben de neiging te worden vrouw-geori├źnteerd.

“Ik betwijfel of een merk dat voornamelijk is gericht op mannelijke bingo spelers ooit succesvol zal zijn, maar exploitanten zoals Tombola en Mecca zijn slim genoeg om mannelijke spelers in hun reclame op te nemen.”

“Nieuwe bingo sites zoals Hunky Bingo ook niet helpen te ontkrachten de mythe dat het uitsluitend een vrouwelijke tijdverdrijf.” Als Babes Bingo ooit live zou gaan, weet ik zeker dat er een – klein – opstootje zou komen. Het is misschien de moeite waard op te merken dat Hunky Bingo elke dag Hunk of the Day emails verstuurt. En jij dacht dat het allemaal om Bingo ging?

“Ik denk dat online richt zich op een grotere kerk, een bredere leeftijd demografische,” zegt Miles Baron, CEO van de Bingo Association, “maar er is geen twijfel een aspect van marketing is gericht op traditionele bingo spelers aangezien ze al spelen. Bingo.”

Het roept de vraag op, dan, waar zal Bingo gaan als het zich op vrouwen blijft richten? Wat zijn de opkomende trends van de industrie, en hoe zullen ze verschijnen in, laten we zeggen, vijf jaar?

“De markt in het Verenigd Koninkrijk is goed gevestigd,” legt Monteverdi uit. “Dientengevolge, voorzien wij een verhoging van het aantal mannetjes die bingo in de volgende jaren spelen, met een waarschijnlijke gelijke verdeling.” Zowel de jongere leeftijdsgroep, waar Bingo op mobiele apparaten nog wijder verbreid raakt, als de oudere leeftijdsgroep, waar deze groep steeds meer tech-savvy wordt, zal een verdere ontwikkeling in aantallen zien.

“Online Bingo is niet anders dan elke andere gaming verticale. De markt is de overgang naar mobiele en tablet-apparaten om gebruikers te voorzien van een consistente, hoogwaardige ervaring over alle kanalen. Bovendien wordt marketing veel gerichter en doelgerichter, waardoor elke speler een meer gepersonaliseerde ervaring krijgt en de speler beter behouden blijft.”

En hoe kijkt Baron aan tegen de opkomst van mannelijke internetgamers? “Ik weet het niet zeker,” zegt hij. “Dat is een moeilijke.” Vrouwen kunnen meer geneigd zijn om naar andere kunsten als gevolg van Bingo. “Het mooie van online bingo is dat het niet alleen bingo is. Tegelijkertijd kun je het hof worden gemaakt door een verscheidenheid van producten. Zij dienen als doorgeefluik naar moeilijkere vormen van gokken, zoals casino of poker.”

Het groeiende gebied, volgens Eitan Boyd, CEO van Stride Gaming, een UK-gerichte echt geld exploitant die de online bingo merken Kitty Bingo, Lucky Pants Bingo, Bingo Extra, Jackpot Caf├ę, Jackpot Liner, en King Jackpot omvat, is de jeugd, namelijk – je raadt het al – jonge moeders.

“Twintig jaar geleden bestond online bingo nog niet en speelden de spelers nog in bingozalen. Met de komst van online bingo is het tegenovergestelde nu waar. Bingozalen worden geassocieerd met een oudere demografie, waarbij de typische speler ouder is dan 50 jaar. Minder dan een vijfde van de spelers zijn ouder dan 50. De meerderheid van de spelers zijn jongere vrouwen met kinderen aangetrokken tot online Bingo voor het sociale aspect.

“We zijn getuige van een belangrijke overgang naar mobiel, en het wordt steeds populairder.” Mensen spelen kortere maar frequentere sessies, waarbij moeders met kinderen de meest voorkomende leeftijdsgroep zijn. Gamen volgt het ritme van het huishouden, dus er is ‘s ochtends een afname tijdens het schoollopen, en de piekperiode is nadat de kinderen naar bed zijn gegaan.”

Boyd merkt wel op dat hoewel spelers onder de 25 jaar goed zijn voor ruwweg 20% van de geregistreerde spelers, zij slechts 10% van de gefinancierde spelers uitmaken. “Hoewel het waar is dat jongere spelers worden aangetrokken tot bingo sites omdat ze lijken te zijn plezierig en bieden chatfuncties,” zegt hij, “ze financieren minder.”

Volgens Jones trekt de vooruitgang van bingogoederen om ze compatibel te maken met smartphone- en tabletapparaten jongere spelers aan. “In een recent interview met Mark V Jones, de voormalige MD van Mecca Bingo, hij gedetailleerd hoe consumenten focusgroepen geopenbaard dat jongere spelers bingo spelen op iPads of Android tablet-apparaten tijdens het kijken naar TV.” “Hij verklaart “Gamers toestaan om hun gadgets binnen te brengen om in de club te spelen, maakt deel uit van de toekomstige strategie van Mecca.

“Jongere mensen zijn meer technologisch bedreven en willen dat items snel op hun smartphones worden geleverd. Een desktop computer is niet langer nodig om online Bingo te spelen.