Tientallen bingo hallen dicht wegens bezuinigingen

June 12, 2010

Dit jaar hebben er al tientallen bingo accommodaties hun deuren noodgedwongen moeten sluiten doordat subsidies die de bingo organisatoren krijgen worden stopgezet wegens bezuinigingsmaatregels.  De forse bezuinigingsmaatregels die politiek Den Haag noodgedwongen moeten maken om ons land op financieel gebied nieuw leven in te blazen hebben al tientallen bingo zalen de das om gedaan. In vele gemeenten zitten bingo spelers met de handen in het haar omdat zij nu niet meer de deur uit kunnen om hun dagelijkse potje bingo te spelen. Helaas is er voor meer aanbieders van bingo slecht nieuws op komst want het ziet er naar uit dat alle gemeenten de geldkraan voor dit soort activiteiten dicht gaat draaien. Eerder hebben verschillende gemeenten ook ingegrepen omdat zij van mening waren dat er te veel geld werd verdiend aan het bingo spel.

Organisator Mieke den Hollander zegt dat dit de grootste onzin is. “De verdiensten zijn nauwelijks genoeg om de kosten te dekken en er zijn zelfs bingo avonden dat er geld bij moet. De gemeente slaat de plank volledig mis en dat gaat ten koste van honderden bingo spelers die wij dagelijks in onze bingo zaal mogen ontvangen”. De iets jongere generatie doen dan ook massaal hun toevlucht naar de digitale versie van bingo op het internet. Online bingo is de afgelopen jaren in sterke maten populair geworden en inmiddels telt Nederland alleen al zo’n 4 miljoen mensen die regelmatig online bingo spelen. Helaas voor de oudere generatie die niet de kennis in huis hebben om een computer te bedienen moeten noodgedwongen thuis blijven. In het hele land hebben er zich enkele groepen vrijwilligers gemeld die de bingo menigte een handje wil helpen om op deze manier toch op deze manier de mensen hun wekelijkse potje bingo te gunnen maar het overgrote deel van de bingo spelers heeft helaas pech.

Online bingo sites hebben reeds aangegeven dat er een flinke toename van nieuwe bingo spelers is. Online bingo spelen is helaas niet voor iedereen weggelegd maar wie een klein beetje kennis van computers heeft is bingo online spelen een ware uitkomst. Gelukkig hebben er zich inmiddels al honderden bejaarde spelers zich aan kunnen melden bij een gratis bingo room doordat zij een cursus internet hebben gevolgd via seniorenweb. De online bingo aanbieders hopen dan ook dat zij in de toekomst veel nieuwe online bingo spelers mogen verwelkomen op hun online bingo sites.